Az éppen készülő mézeskalács illata már azt jelzi, hogy közeleg a karácsony. Ez az egyik legrégebbi karácsonyi sütemény. Régebben a karácsonyfát is ezzel díszítettük, a gyerekek pedig éneklés közben falatoztak belőle.
Ebben az évben Ön is elkészítheti ezt a low carb mézeskalácsot, így az Ön lakásában is illatozhatnak, hiszen anélkül fogyaszthatja, hogy a mérleg nyelvétől kellene tartania. Ezzel a recepttel játsszva végig tudja csinálni a KetoMix diétát még a karácsonyi ünnepek alatt is.
A recept alkalmas már a KetoMix diéta 1. fázisától.
Mire lesz szüksége (2 adag):
- 2 mérőpohár KetoMix fehérje koktél,
- 3 g KetoMix ízesítő – vanília,
- 60 g mandulaliszt,
- 5 g kakaó,
- 2 tojásfehérje (csak a fehérje),
- ½ teáskanál mézeskalácsfűszer,
- ¼ teáskanál sütőpor,
- ½ teáskanál xantángumi.
Elkészítés
Egy edényben keverje össze az összes száraz összetevőt: a fehérje koktélt, a vaníliás ízesítőt, a mandulalisztet, a kakót, a mézeskalácsfűszert, a sütőport és a xantángumit. Adja hozzá a tojásfehérjét, majd alaposan keverje el. Ha túl száraz a tészta, és nem akar összeállni, adjon hozzá egy kevés vizet. A tésztát csomagolja be fóliába, majd hagyja pihenni a hűtőben legalább 4 órán keresztül, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át bent hagyja. Ha kivette, nyújtsa ki, majd szaggasson belőle mézeskalácsokat.
Süsse 170 fokon 6-8 percig.