Már azt sem tudja, mit főzzön a diéta alatt? Ráadásul olyan ételt szeretne az asztalra tenni, ami az egész családnak ízleni fog? Akkor itt van Önnek egy nagyszerű tippünk: kelkáposztafasírt. Kívülről ropogós, belülről puha, és ízvilága tökéletesen kiegyensúlyozott. Ráadásul pár perc alatt elkészül.
És hogy miért pont a kel? Mert ez az egyik legegészségesebb növényi eredetű élelmiszer. Ásványi anyagok, vitaminok, antioxidánsok és egyéb jótékony anyagok gazdag forrása. Ez pedig télen kimondottan előnyös számunkra.
Mire lesz szüksége (2adag)
- 600 – 700 g kelkáposzta
- 2 mérőpohárnyi KetoMix zöldségízű omlett
- 100 g hagyma
- fokhagyma
- 4 tojásfehérje
- só, fekete bors, kömény, majoránna
- víz
Elkészítés
Főzze a kelkáposztát sós és köménymagos vízben puhulásig. Öntse le a vizet, majd aprítson mindent finomra. Adjon hozzá két hagymát, amit előtte pirítson meg egy kis szalonnán. Adja hozzá a 2 tojásfehérjét és a 2 mérőpohárnyi KetoMix omlettet. Borsozza, adja hozzá a majorannát és a fokhagymát. Sózza ízlése szerint, majd alaposan keverjen össze mindent. Egy kanállal készítsen fasírtokat. Süsse aranybarnára 190 °C-on.