A nyár melege nagy hatással van étkezésünkre. A testünk - az erős napsütés és a hőség miatt - több vizet és rostot igényel. Szerencsére rengeteg zöldség áll rendelkezésünkre, amelyekkel felfrissülhetünk, és könnyíthetünk emésztésünkön. Saláta receptünk tökéletesen illeszkedik az alacsony szénhidrátfogyasztáson alapuló diétákhoz. Próbálja ki, készítse el otthon! A recept a diéta első fázisától alkalmas.
Ázsiai uborkasaláta KetoMix módra
Mire lesz szüksége egy adag elkészítéséhez?
- KetoMix fűszernövényes öntet,
- uborka,
- szezámmag,
- szezám- vagy olívaolaj,
- gyömbér,
- lime,
- cikória szirup,
- chilli paprika,
- koriander.
Elkészítés:
A meghámozott kígyóuborkát vékony szeletekre vágjuk egy zöldséghámozó segítségével, ügyeljünk arra, hogy a magház már ne képezze a szeletek részét. Helyezzük a szeleteket egy konyhai papírkendőre, hogy felszívja az uborkában található nedvességet. Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyük bele a szezámmagot, és pirítsuk meg olaj nélkül. A KetoMix fűszernövényes öntetéből, az olívaolajból, a limeból, a cikória szirupból és a frissen reszelt gyömbérből készítsünk öntetet, majd öntsük az uborkára. Szórjuk meg a salátát a pirított szezámmaggal, díszítsük chilivel vagy zöld koriander levéllel. Azonnal fogyasztható.
Avokádósaláta
Mire lesz szüksége egy adag elkészítéséhez?
- KetoMix fűszernövényes öntet,
- citromlé,
- olívaolaj,
- snidling,
- vegyes saláta levelek,
- avokádó.
A citromlevét, a sót, és az apróra metélt snidlinget összekeverjük a KetoMix fűszernövényes öntettel, majd betesszük a hűtőbe pár percre. Elkészítjük a saláta leveleket, amelyekhez holdacskákra vágott avokádó szeleteket teszünk, és az így kapott salátát leöntjük az előre elkészített öntettel.
“Burgonya”saláta à la keto
Mire lesz szüksége egy adag elkészítéséhez?
- KetoMix Vajonéz,
- zeller,
- vajrépa,
- 1 kk tejföl,
- 1 kk cukormentes mustár,
- só,bors.
A zöldségeket meghámozzuk, majd puhára főzzük sós vízben. Miután megfőtt a zöldség, apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük. A KetoMix Vajonézt, a tejfölt és a mustárt a főtt zöldségre öntjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd finom mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha a salátánkat egy éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.